15 tips på bra presenter till hunden

Underbar Hund, 30 juni 2022

Om din hund exempelvis fyller år eller om du vill göra det till en speciell händelse. Dessa presenter passar också bra om du exempelvis hade velat ge din hund något under julafton.

Här kommer 15 tips på presenter som du kan ge till din hund.

1. En ny hundleksak

Det kan vara en Kong-leksak fylld med godis, en pipleksak eller en ny favoritleksak att tugga på.

Detta är kanske det lättaste presenten och en ny hundleksak kommer alltid att uppskattas mycket av din hund.

2. En hundtårta

Du kan antingen göra en själv eller köpa en, men det är självklart roligast att baka en enkel själv med exempelvis köttbullar, leverpastej m.m.

Tänk däremot på att inte ge din hund för mycket så att den blir dålig i magen.

3. Massage eller enkelt hemmaspa

Det här är en fantastisk gåva för hundar som behöver slappna av, bli bortskämda och bara ha det trevligt.

Du kan exempelvis massera din hund vilket många hundar tycker är väldigt avslappnande.

4. En ny sele

Om din hund är i behov av en ny sele kan det här vara den rätta gåvan för dem. Fördelarna med en sele är dessutom många och det är vanligtvis bättre för hundens hals och nacke jämfört med en halsband.

5. En dag ute med dig

Ta med hunden på en promenad i parken, till stranden eller på en vandring. Detta är ett utmärkt sätt att knyta band till din hund och ge den lite motion.

Alla hundar älskar att vara ute i naturen och det är ett bra sätt att tillbringa lite kvalitetstid tillsammans.

6. En ny hundsäng

Om din hund inte har någon egen säng kan detta vara rätt present förhonom. Hundar älskar att ha ett eget utrymme att sova i och detta får honom att känna sig speciell.

7. Lite extra uppmärksamhet

Din hund älskar dig och en lite extra uppmärksamhet under dagen kommer därför vara mycket uppskattat och fullt tillräckligt för dem.

8. En ny matskål

Om din hunds matskål är gammal eller utsliten kan detta vara rätt gåva för honom. Hundar älskar att ha sina egna skålar och detta kommer att göra måltiden mer speciell.

9. En kylmatta för det varmare dagarna

En kylmatta är ett bra sätt att hålla hunden sval på sommaren. Den är perfekt för de dagar då det är för varmt för att göra något på sommaren.

Eftersom hundar blir varma och inte svettas på samma sätt som människor så kan en kyldyna vara absolut nödvändig för hunden när solen värmer på sommaren.

10. En hundfilt

En hundfilt är en fantastisk present för hundar som älskar att mysa och vara mysiga. Den är också perfekt för hundar som börjar bli äldre och behöver något att hålla i.

11. En presentkorg

Du kan fylla en korg med alla möjliga saker som hundgodis, leksaker, ett nytt halsband med mera. Detta är ett utmärkt sätt att skämma bort din hund.

12. En hundflytväst

Om ni gillar att vara nära havet eller kanske ute på sjönen hundväst är perfekt för din hund. Den håller dem säkra och de kan till och med vara med på det roliga.

13. Ett nytt koppel

Om din hunds nuvarande koppel ser lite slitet ut kan det här vara rätt gåva till hunden. Ett nytt och snyggt koppel gör promenaderna roligare för både dig och din hund.

14. Ett GPS-halsband för hund

Det här är en bra present till hundar som älskar att springa och utforska. Det är också perfekt för dem hundägare som är oroliga för att deras hund ska gå vilse när den är lös.

15. En hundkamera

En hundkamera är ett bra sätt att hålla ett öga på din hund när du inte är hemma. Du kan till och med ta bilder och videor av din hund som du kan dela med dina vänner.

Kanske märker du också om din hund hittar på något bus när du inte är hemma?

Detta var 15 tips på vad du kan ge din hund i present eller julklapp. Vi hoppas att du hittade lite inspiration och att din hund kommer att njuta av sin present.


Du kanske också gillar