Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa kylmattan för hund (bäst i test)

Underbar Hund, 7 juli 2023

Om du märker att din hund ofta verkar vara väldigt varm under sommaren kan en kylmatta eller kyldyna kan vara en bra lösning.

En kylmatta fungerar genom att den absorberar kroppsvärmen från din hund och avger den sedan till luften. Detta hjälper till att hålla din hund svalare och bekvämare under de varma sommarmånaderna.

Det finns många olika typer och märken av kylmattor på marknaden, så det är viktigt att välja en som är rätt för din hund.

I den här artikeln kommer vi att ta en närmare titt på några av de bästa kylmattorna för hundar och hjälper dig att välja rätt för ditt husdjur.

1. Trixie Kyldyna

Trixie Kyldyna

När temperaturen stiger och sommarhettan blir påtaglig, är Trixie Kyldyna det perfekta valet för din hund. Denna kyldyna är inte bara ett prisvärt alternativ, men också ett smart sätt att garantera din hunds komfort och välbefinnande under de varmaste dagarna.

Tillverkad av ett bekvämt och slitstarkt tyg, är Trixie Kyldyna utrustad med innovativ teknologi som aktiveras vid kroppskontakt. Det innebär att så snart din hund lägger sig på dynan, börjar den genast avge en behaglig kyla.

Det är en utmärkt kyldyna som hjälper till att kontrollera kroppstemperaturen på ditt husdjur, vilket är oerhört viktigt under de varmaste dagarna på året. Dynan håller kylan i flera timmar och när den börjar bli varm, låt den helt enkelt vila en stund för att återfå sin kylkapacitet.

Vare sig det är ute på altanen under den strålande solen, inne i bilen under en sommarutflykt eller i hundens egen bädd, garanterar denna kyldyna en sval och skön plats för din hund att vila på.

2. Aveo Kylbädd

Aveo Kylbädd

Om du är redo att investera lite mer i din hunds komfort under sommarvärmen, är Aveo Kylbädd ett utmärkt alternativ. Denna kylbädd erbjuder inte bara en högkvalitativ lösning för att hålla din hund sval, men den står också för hållbarhet och lätthanterlighet.

Aveo Kylbädd är tillverkad av starkt nylonmaterial, vilket garanterar både hållbarhet och komfort. Det robusta yttertyget tål de allra flesta utmaningar som din hund kan tänkas bjuda på, samtidigt som det ger en skön och sval plats att vila på.

Det unika med Aveo Kylbädd är dess fyllning. Bädden är fylld med en giftfri gelé som har den enastående förmågan att avge en behaglig kyla i timmar.

Faktum är att Aveos kylmatta är så effektiv att den inte bara kyler, utan även lugnar din hund, vilket gör den idealisk att använda i bilen, efter intensiva träningspass, hemma eller i hundbädden under de varma sommarnätterna.

3. Scruffs Kylmatta

Scruffs Kylmatta

Sommarvärmen är ingen match för Scruffs Kylmatta, det perfekta verktyget för att hålla din hund sval och komfortabel under de varmaste dagarna. Denna unika kylmatta är utrustad med en innovativ, giftfri och självkylande gel, som på egen hand skapar den perfekta oasen av svalka för ditt husdjur.

Scruffs Kylmatta behöver ingen manuell förberedelse från din sida - ingen frysning, ingen kylning, ingen blötläggning. Allt som behövs är för din hund att lägga sig på den, och den kylande effekten aktiveras automatiskt.

Efter denna tid behöver gelen återhämta sig, vilket enkelt sker genom att låta kylmattan vila oanvänd i ungefär en timme. Efter denna period är mattan återigen redo att erbjuda sin kylande komfort till din hund.

4. Kyldyna Active Canis

Kyldyna Active Canis

Söker du en effektiv men ändå ekonomisk lösning för att hjälpa din hund hantera sommarens värme? Då är Active Canis Kylmatta svaret. Trots att dess kylande effekt kanske inte är lika kraftfull som vissa andra mattor på marknaden, kompenserar den detta med ett mycket attraktivt pris.

Kylmattan är tillverkad av robusta, hållbara och giftfria material, vilket garanterar en säker och långvarig produkt för din hunds svalka.

Den unika designen absorberar din hunds kroppsvärme och släpper sedan ut den genom de områden av mattan som inte belastas av hunden. Detta ger en god kylande effekt utan något behov av förkylning eller vatten.

Active Canis Kylmatta Grön erbjuder omedelbar svalka vid beröring, vilket aktivt bidrar till att sänka hundens kroppstemperatur. När mattan börjar bli varm, låt den bara ligga i luften för att återhämta sin svalka - sedan är den redo för mer användning.

När ska man använda kyldyna till hund?

Det finns ingen speciell temperatur när man ska börja använda en kylmatta för din hund. Men om du märker att din hund är varm och verkar obekväm under sommarmånaderna kan en kylmatta vara en bra lösning.

Några tecken på att din hund är för varm kan exempelvis vara att den har en överdriven andning, söker sig till svala ytor att ligga på eller visar tecken på trötthet.

Hundar med tjockare päls kommer ha svårare för att reglerar sin kroppstemperatur via varma temperaturer, men alla hundar kan samtidigt ha stor användning för en kylmatta.

Hur använder du en kylmatta för din hund?

De flesta kylmattor är lätta att använda och kräver inga särskilda förberedelser. Placera helt enkelt mattan på en sval och torr plats och låt din hund ligga på den när han eller hon känner sig för.

Om mattan är fylld med gel kan du behöva placera den i kylskåpet ett tag innan du använder den för att få full kylningseffekt.

Om hunden har legat på kyldynan under en längre tid behöver den vanligtvis återställas eftersom gelen kommer ha blivit varm. Detta kan göras genom att helt enkelt låta mattan svalna i luften under en timme eller så.

Om kylmattan redan är varm kan den även ersättas av en blötare kall handduk som hunden kan ligga på. Nackdelen med en handduk är däremot den snabbare bli varm jämfört med en kylmatta, så man kommer behöva blöta den flera gånger.


Du kanske också gillar