Bästa kylmattan för hund (bäst i test)

Underbar Hund, 7 juni 2022

Om du märker att din hund ofta verkar vara väldigt varm under sommaren kan en kylmatta eller kyldyna kan vara en bra lösning.

En kylmatta fungerar genom att den absorberar kroppsvärmen från din hund och avger den sedan till luften. Detta hjälper till att hålla din hund svalare och bekvämare under de varma sommarmånaderna.

Det finns många olika typer och märken av kylmattor på marknaden, så det är viktigt att välja en som är rätt för din hund.

I den här artikeln kommer vi att ta en närmare titt på några av de bästa kylmattorna för hundar och hjälper dig att välja rätt för ditt husdjur.

1. Trixie Kyldyna

Ett prisvärt alternativ är Trixie Kyldyna som är tillverkad av ett bekvämt och slitstarkt tyg. Det är en innovativ kyldyna som aktiveras när hunden lägger sig på den, du behöver alltså inte kyla eller blöta den innan användning.

Dynan håller kylan i flera timmar, och när den väl börjat bli varm så låter du den helt enkelt vara en liten stund så att den kan kyla ner sig igen.

Trixie Kyldyna kan användas ute på altanen, i bilen eller i hundens bädd.

Här hittar du Trixie Kyldyna.

2. Aveo Kylbädd

Ett annat något dyrare alternativ är Aveo Kylbädd. Den är tillverkat av starkt nylonmaterial och kan rengöras med en ren och fuktig trasa.

Den kan även läggas i kylskåpet för bättre kyleffekt.

Här hittar du Aveo Kylbädd.

3. Scruffs Kylmatta

Scruffs Kylmatta är fylld med en självkylande gel som helt utan din påverkan skapar svalka när hunden ligger på den. Den kylande effekten sitter kvar i ungefär en timme beroende på hur varmt det är runtomkring.

Därefter lämnar du bädden oanvänd i ca en timme för att gelen ska återhämta sig. Sedan går mattan utmärkt att använda igen.

Denna kylmattan hjälper ditt husdjur att hålla sig sval och bekväm under sommarens varma dagar. Kylmattan skapar svalka utan att du behöver frysa, kyla eller blöta den först.

Här hittar du Scruffs Kylmatta.

4. Kyldyna Active Canis

Active Canis Kylmatta Grön är tillverkad av kraftiga, hållbara och giftfria material. Kylmattan behöver varken vatten eller kylas för att aktiveras.

Kylmattan är kall vid beröring och sänker hundens eller kattens kroppstemperatur när den får djurets vikt på sig. Värmen släpps ut från områden på mattan där hunden eller katten inte ligger. Mattan kan torkas av med en fuktig trasa och lufttorkas.

Efter ett tag blir mattan varm och då kan du ta bort mattan för att låta luften kyla ner den igen. Perfekt för användning på varma sommardagar.

Här hittar du Active Canis Kylmatta.

5. Flamingo Kyldyna Hund

Ett femte alternativ är Flamingo Kyldyna Hund som går att hitta på Zoo.se i flera olika storlekar.

Hundbädden är fylld med gelé som kyler & håller bädden kall i flera timmar.

Här hittar du Flamingo Kyldyna hund.

Detta var 5 bra kylmattor för hundar som du kan köpa på nätet. De fungerar alla på samma sätt och har en bra kylande effekt.

Välj den matta som passar både din hund och din budget bäst.

När ska man använda kyldyna till hund?

Det finns ingen speciell temperatur när man ska börja använda en kylmatta för din hund. Men om du märker att din hund är varm och verkar obekväm under sommarmånaderna kan en kylmatta vara en bra lösning.

Några tecken på att din hund är för varm kan exempelvis vara att den har en överdriven andning, söker sig till svala ytor att ligga på eller visar tecken på trötthet.

Hundar med tjockare päls kommer ha svårare för att reglerar sin kroppstemperatur via varma temperaturer, men alla hundar kan samtidigt ha stor användning för en kylmatta.

Hur använder du en kylmatta för din hund?

De flesta kylmattor är lätta att använda och kräver inga särskilda förberedelser. Placera helt enkelt mattan på en sval och torr plats och låt din hund ligga på den när han eller hon känner sig för.

Om mattan är fylld med gel kan du behöva placera den i kylskåpet ett tag innan du använder den för att få full kylningseffekt.

Om hunden har legat på matten under en längre tid behöver den vanligtvis återställas eftersom gelen kommer ha blivit varm. Detta kan göras genom att helt enkelt låta mattan svalna i luften under en timme eller så.

Om kylmattan redan är varm kan den även ersättas av en blötare kall handduk som hunden kan ligga på. Nackdelen med en handduk är däremot den snabbare bli varm jämfört med en kylmatta, så man kommer behöva blöta den flera gånger.
Du kanske också gillar