Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa kopplet för hund (Bäst i test)

Underbar Hund, 11 juli 2023

Finns det något bättre än att ta ner hundkopplet från kroken i hallen och mötas av en glad hund som är redo för sin promenad? Det finns få saker i vardagen som slår den känslan. Men för att promenaden ska bli njutbar för er båda är det viktigt att du väljer rätt koppel.

Vilket koppel du använder har nämligen stor betydelse för både din och din hunds komfort. Du behöver ta hänsyn till en hel del parametrar när du väljer koppel till din hund, till exempel vikt och aktivitetsnivå.

Vilket är då egentligen det bästa hundkopplet? Vi har genomfört ett test av några av flera hundkoppel och listar här de 4 bästa och mest hållbara hundkopplen i olika kategorier.

1. Baggen expanderkoppel - Bästa allroundkopplet

Baggen expanderkoppel

Söker du ett koppel som passar för såväl morgonpromenaden som joggingturen? Då är Baggen expanderkoppel att rekommendera. Kopplet är tillverkat i textil och har en expanderande del som förhindrar ryck i kopplet, något som skonar både din kropp och hundens hals.

Ett stort plus är att den expanderande delen sitter placerad vid handtaget så att du lätt kan få tag i den stumma delen av kopplet om det skulle finnas behov för det.

Ytterligare ett plus är att kopplet finns i flera olika längder. Du kan välja på allt från ett koppel med en längd på 1 meter till en längd på 4 meter. Alla koppel i den här serien har en bredd på 25 mm. Kopplet fästs i halsbandet eller selen med en lätt och hållbar karbinhake.

Sist men inte minst är kopplet utrustat med ett mjukt handtag som ligger fint i handen och därför är bekvämt för dig som hundägare att hålla i. Söker du ett koppel som passar för alla situationer så är detta kopplet som vi rekommenderar.

2. Non-Stop Move leash - Bästa kopplet för aktiva hundägare

Non-Stop Move leash

Gillar du och din hund längre vandringar, långa löpturer och andra krävande aktiviteter? Då söker du förstås bästa hundkopplet för er aktivitetsnivå. Vi vill då rekommendera Move Leash från Non-stop då det är ett av de bästa kopplet för aktiva hundar.

Kopplet har mängder med fördelar. Har du en hund som ibland får upp karbinhaken på kopplet och rymmer? Med detta koppel kommer sådana tålamodsprövande aktiviteter att vara ett minne blott.

Kopplet är nämligen utrustat med en smart låsfunktion som gör karbinhaken omöjlig att få upp för hunden. För dig som människa går det dock snabbt att lösa ut.

Kopplet är också utrustat med ett bekvämt handtag i neopren som gör det skönt att hålla i handen. Bredvid handtaget finns också en mindre ögla där man kan fästa lättare föremål som till exempel avfallspåsar eller påsen med hundgodis.

Kopplet finns i flera olika färger och är utrustat med reflex så att du och din hund syns i mörkret. Det kommer också i flera längder och bredder så att du enkelt kan välja en variant som passar dig och din hund.

3. Active Canis Leather Leash - Bästa läderkopplet

Active Canis Leather Leash

Läder är fantastiskt då det är ett material som är både hållbart och åldras vackert. Det finns mängder av läderkoppel på marknaden, men vi har valt ut det absolut bästa hundkopplet i den här kategorin, nämligen Active Canis Leather Leash.

Varför är då detta koppel så bra? Jo, här följer några anledningar: Kopplet passar för många olika aktiviteter och är perfekt för dig som gillar att vara aktiv med din hund. Det är tillverkat i tjockt läder av mycket hög kvalitet och är därför mycket robust och slitstarkt.

Läder är också ett material som inte blir speciellt halt när det blir blött på samma sätt som ett koppel i syntetmaterial. Man kan med andra ord nästan säga att det är ett naturligt antiglidkoppel.

Vidare är läder ett av de material som bara blir vackrare och vackrare ju mer det används. Vill du ha ett koppel som blir en trogen följeslagare i många år är med andra ord detta koppel ett säkert kort.

Kopplet mäter 180 centimeter och finns i flera olika breddar, allt från XS till L. Det gör att du enkelt hittar en variant som passar dig och din hund.

4. Baggen Expanderkoppel Reflex & Antiglid - Bästa antiglidkopplet

Baggen Expanderkoppel Reflex & Antiglid

Vill du ha ett koppel som verkligen ligger stadigt i handen och inte riskerar att halka iväg? Då ska du välja ett koppel med antiglid. Vi har valt ut det bästa kopplet med antiglid-element och kommit fram till att det är Baggen expanderkoppel reflex och antiglid.

Det här är ett robust koppel i syntet som förutom att vara ett utmärkt antiglidkoppel även har mängder av andra fördelar.

Bland annat har även detta kopplet en expanderfunktion som sitter i anslutning till handtaget. Det gör att ryck i kopplet förhindras, något som skonar både dig och din hund. Kopplet har också insydda reflexer som gör att ni syns i mörkret under tidiga och sena promenader.

Du kan dessutom välja bland två olika längder, nämligen 180 centimeter eller 350 centimeter. Alla koppel har en bredd på 25 mm.

Vill du ha ett koppel som passar för flera olika aktiviteter och verkligen ligger bra i handen samt dämpar ryck och slit är detta ett koppel att satsa på. Det är utmärkt för dig som lever ett aktivt liv med din hund och gillar både långa skogspromenader och springturer.

Viktiga aspekter när man väljer hundkoppel

När det gäller hundkoppel finns det mängder av saker att ta hänsyn till. Man vill naturligtvis ha ett riktigt hållbart koppel som inte riskerar att slitas sönder. Därav har vi tagit stor hänsyn till material och hållbarhet när vi gjort vårt test.

Även haken med vilket kopplet fästs i halsbandet eller selen bör också vara av hög kvalitet och inte riskera att gå sönder. Även detta har vi tagit hänsyn till när vi valt ut våra favorit koppel.

Ett bra koppel ska också vara skönt för hundägare att hålla i, speciellt när man har en aktiv hund som kanske rycker i kopplet. Vi har därför tittat på vilka koppel som har bäst typ av handtag.

Utseendet är en annan viktig aspekt. Naturligtvis ska du och din bästa kompis stoltsera med ett vackert koppel när ni är ute på promenad. Det har därför varit viktigt för oss att välja snygga koppel i olika stilar så att just du kan hitta ett du gillar.

Till sist har vi fokuserat på att hitta koppel som passar bra för flera olika aktiviteter. Det är till exempel praktiskt att ha ett koppel som passar lika bra för den lugna morgonpromenaden som för joggingturen.

Med alla dessa kriterier i bakhuvudet har vi sedan valt ut de koppel som vi bäst tycker matchar dem och kommit fram till våra fyra vinnare.

Köp ett nytt hundkoppel redan idag

Vilket hundkoppel du använder gör faktiskt skillnad. Har du en aktiv och nyfiken hund som ibland rycker i kopplet?

Ja, då kan ett expanderkoppel eller ett koppel med anti glid göra all skillnad för komforten. Med ett nytt koppel kan faktiskt era promenader och upptäcktsfärder bli många gånger roligare.

Har du idag ett koppel som du inte riktigt gillar? Botanisera då bland de koppel som vi har valt ut så kommer du garanterat att hitta ett som passar dig och din hund bättre.


Du kanske också gillar