Är Magnussons spannmålsfria hundfoder bra?

Underbar Hund, 2022 suoidnemánnu 17

Precis som namnet säger så är Magnussons spannmålsfria ett spannmålsfritt foder. Fodret riktar sig till vuxna hundar med normal till hög aktivitetsnivå men med känslig mage.

Detta är överlag ett balanserat och näringsrikt hundfoder med hög mängd protein för att främja benstommen, muskler och en god hälsa.

I denna artikeln kommer går vi igenom Magnussons spannmålsfria foder för att du enklare ska kunna avgöra om det är rätt foder för din hund.

Är Magnussons spannmålsfria hundfoder bra?

Vi anser att Magnussons spannmålsfria är ett bra hundfoder om du har en hund med en känslig mage. Detta beror på att fodret är spannmålsfritt vilket gör att det inte innehåller gluten som en del hundar kan ha problem med.

Fodret innehåller även råvaror av hög kvalité och det är enkelt att känna igen alla ingredienser som kund. Det finns helt enkelt inga konstigheter.

Fodret innehåller också mycket protein, och består av 44% nötkött. Det gör det till ett bra foder för hundar som har en hög aktivitetsnivå.

Foderbitarna i Magnussons Spannmålsfria foder är något mindre än i deras övriga vuxenfoder, vilket gör det enklare för hunden att svälja och smälta i magen.

En av nackdelarna med fodret anser vi är priset och det är ett av de lite dyrare märken. Priset på detta fodret ligger nämligen på 46 kr per kg.

Sammantaget anser vi att Magnussons kornfria hundfoder är ett bra foder för hundar med känslig mage och hög aktivitetsnivå. Ingredienserna är av god kvalitet och fodret är lättsmält.

Innan man bestämmer sig kan det däremot ibland vara bra att tala med din veterinär innan för att se om de tror att det kan vara ett foder som passar för din hund.

Här hittar du Magnussons spannmålsfria hos FirstVet.

magnussons

Bolaget bakom Magnussons spannmålsfria

Vi gillar även hundfodret på grund av bolaget bakom. Bolaget bakom Magnussons spannmålsfria, som heter Magnusson Petfood AB och det är ett svenskt bolag som gör hundmat på svenska ingredienser.

Det är ett familjebolag som har tillverkat högkvalitativ hundmat i nästan 70 på gården i Bro.

Genom att köpa Magnussons spannmålsfria stödjer du alltså även också ett litet svenskt familjeföretag vilket vi tycker är bra.

Vad innehåller Magnussons spannmålsfria?

Något som vi starkt gillar med Magnussons spannmålsfria foder är att det endast innehåller saker som man kan känna igen.

Hundfodret innehåller följande:

 • Färskt nötkött
 • Ärter
 • Torkad potatis
 • Kallpressad rapsolja
 • Färska ägg
 • Färska palsternackor
 • Färska morötter
 • Färsk potatis
 • Lingonbär

Alla dessa ingredienser är saker som vi alla känner igen, vilket är bra och det visar på kvalité.

Vad är fördelarna med att välja ett spannmålsfritt foder?

Vi tycker att det finns flera fördelar med välja ett spannmålsfritt foder. Som vi nämnde tidigare är det särskilt bra för hundar med känslig mage eftersom det inte innehåller gluten.

Spannmålsfritt foder blir också alltmer populärt eftersom människor inser vikten av att ge sin hund mat som är så nära naturen som möjligt.

Nedan följer några fördelar med Magnussons spannmålsfria:

 • Hög mängd protein för starka ben, muskler och god hälsa
 • Ingen spannmål vilket gör det lättare att smälta för hundar med känslig mage
 • Innehåller endast igenkännbara ingredienser av hög kvalité
 • Tillverkad av ett svenskt familjeföretag

Här hittar du Magnussons spannmålsfria hos FirstVet.

Finns det några nackdelar med Magnussons spannmålsfria?

Något som vi tycker är en nackdel med Magnussons spannmålsfria är priset. Det här fodret ligger i den dyrare änden av marknaden och kostar cirka 46 kr per kg.

Du behöver även vara medveten om att det inte är ett foder som passar för alla hundar, och innan man byter hundfoder kan det vara bra att prata med din veterinär.

Överlag är däremot Magnussons spannmålsfria ett bra och näringsrikt hundfoder. Det är lättsmält och innehåller ingredienser av hög kvalitet.

Om din hund även har en dålig mage är detta ett hundfoder som kan vara värt att du prova.

Här hittar du Magnussons spannmålsfria hos FirstVet.
Du kanske också gillar