Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar.

4 bästa hundfodren från Sverige - Svensk hundmat

Underbar Hund, 18 juli 2022

Det finns många fördelar med att välja ett svenskt foder för din hund. Svensktillverkat hundfoder brukar exempelvis innehålla mer naturliga ingredienser av hög kvalitet, vilket gör att du som hundägare kan vara mer säker på vad du faktiskt ger din hund att äta.

I denna artikeln går vi igenom de 4 bästa och svenska hundfodren för att du ska kunna hitta rätt mat för din hund.

1. Magnussons

magnussons

Magnussons är ett mycket populärt svenskt helfoder i högkvalitativ som endast innehåller naturliga råvaror. Något som vi gillar med Magnussons är att det är väldigt enkelt att känna igen alla råvaror när man ser deras innehållsförteckning.

Magnussons hundfoder tillverkas av ett litet företag som har många års erfarenhet av hundar och deras behov vilket gör att de har lärt sig mycket om hur man tillverkar ett foder i hög kvalité. Alla hundmat tillverkas på av familjen Magnussons på en gård i Bro.

Överlag är deras foder balanserade och näringsrika, och de tenderar att ha en hög mängd protein för att främja benstommen, muskler och en god hälsa.

Magnussons har också ett mycket bra spannmålsfritt foder som vi verkligen gillar som lämpar sig bra åt hundar som har en känslig mage.

Här hittar du Magnussons spannmålsfria!

2. Granngården

granngarden food

Granngården är ett svenskt företag som har allt inom husdjur och trädgård och det har även flera bra foder som riktar sig åt hundar.

Ett av deras mest populära foder är Granngården Original som är ett komplett högkvalitativt helfoder för unga och vuxna hundar av alla raser med normal aktivitets aktivitetsnivå.

Detta smakfulla torrfodret är producerat i Sverige och innehåller inga konstgjorda färg-, smakämnen eller konserveringsmedel.

Många tycker dessutom att Granngården Original är ett mycket prisvärt foder eftersom det endast kostar 23 kr/kg, vilket även vi håller med om.

Här hittar du Granngården Original!

3. Bozita

bozita food

Bozita är ett svenskt bolag som har tillverkat hund- och kattfoder sedan 1903, och de tillverkar flera högkvalitativa djurfoder från naturliga råvaror utan onödiga tillsatser.

De har flera olika hundfoder som lämpar sig till alla hundar, oavsett storlek, ålder eller aktivitetsnivå. De försöker även använda råvaror från svenska gårdar till en så stor utsträckning som möjligt.

Ett av deras mest populära hundfoder är Bozita Robur Adult Maintenance, som är ett vetefritt helfoder för hundar med en normal aktivitetsnivå.

Detta är ett lite dyrare foder på grund av sin höga kvalité. Detta fodret kostar 42kr/kg men vi tycker att det kan vara värt priset om man har en hund som exempelvis har problem med sin päls eller mage.

Här hittar du Bozita Robur Adult Maintenance!

4. Doggy

doggy food

Doggy använder sig till största del av svenska råvaror och de erbjuder både torrfoder och våtfoder till alla hundar. Hundfodret tillverkas även i ett modernt kök i Vårgårda som endast använder sig av förnybar energi, vilket vi självfallet tycker om.

Ett av deras mest populära hundfoder är Doggy Professional Aktiv som riktar sig till aktiva och hårt arbetande hundar med högt energibehov. Detta torrfoder innehåller färsk svensk kyckling samt nypon för extra C-vitamin, något som är extra viktigt för aktiva hundar.

Detta hundfodret kostar även 33kr/kg vilket vi tycker är ett bra pris med tanke på att det är ett hundfoder av hög kvalité.

Här hittar du Doggy Professional Aktiv!

Andra vanliga frågor om svenskt hundfoder

Nedan går vi igenom några andra vanliga frågor om svensk hundmat.

Varför ska man välja ett svenskt hundfoder?

När du väljer ett svenskt foder är du vanligtvis mer säker på kvalitén på de ingredienser som används. Svenskt hundfoder innehåller också ofta mer naturliga ingredienser än andra typer av hundfoder, vilket är viktigt för många hundägare.

En annan anledning till att välja ett svenskt hundfoder är att du stödjer svenska företag och lantbruk. Det är också bättre för miljön.

Vilka hundfoder är svenska?

Det finns flera svenska hundfoder på marknaden men några av de mest populära är Magnussons, Granngården, Bozita och Doggy.

Vad är nackdelar med att välja ett svenskt hundfoder?

En nackdel med att välja ett svenskt foder är att det ibland kan vara dyrare jämfört med andra hundfoder. Samtidigt tenderar du också att få ett foder av högre kvalitet när du köper ett svenskt foder.

Vilka svenskt hundfoder är spannmålsfritt?

Det finns flera svenska hundfoder som är spannmålsfria, såsom Magnussons Spannmålsfria, Doggy Professional Grain Free och Hundfoder Granngården Spannmålsfritt.


Du kanske också gillar