Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa Probiotikan för hund (Bäst i test)

Underbar Hund, 13 juli 2023

Strular din hunds mage ibland? Du är inte ensam om att uppleva detta. Många hundägare ställs inför utmaningen att hitta rätt lösning på sin fyrbenta väns matsmältningsproblem.

Tänk om det fanns ett enkelt sätt att lindra din hunds magproblem? Lyckligtvis kan probiotika vara svaret. Forskning pekar på att de flesta hundar som får probiotika mår bättre i magen.

I den här artikeln ska vi dyka ner i världen av probiotika för hundar. Vi kommer att titta på de bästa produkterna på marknaden och förklara varför probiotika är en bra vän för en glad och frisk hund.

1. Purina Pro Plan FortiFlora

Purina Pro Plan FortiFlora

När det kommer till probiotika är Purina Pro Plan Fortiflora en stark favorit. Det är också mitt personliga val när det kommer till att hantera magproblem hos mina golden retrievers. Det här tillskottet är skapat för att stödja en hälsosam och balanserad tarmflora - nyckeln till att lindra diverse magproblem.

Tillskottet är fyllt med mikroinkapslade mjölksyrabakterier, en form av probiotika som finns naturligt i tarmarna hos friska djur. Det är ett enkelt och effektivt sätt att stärka din hunds hälsa och välbefinnande.

Purina FortiFlora är dessutom packat med C- och E-vitamin och kan smidigt blandas i din hunds favoritmat.

FortiFlora är inte bara till för att förebygga, det kan även rekommenderas i flera olika situationer, såsom vid mag- och tarmsjukdomar, diarré kopplat till stress, antibiotikabehandlingar och foderbyten, akuta tarminflammationer och dålig avföringskvalitet hos valpar.

2. Animigo Probiotika för hundar

Animigo Probiotika för hundar

Mitt andra val för probiotika för hundar är Animigo Digestive Support - ett tugg tillskott framtaget för att stödja en bättre matsmältning.

Detta tillskott är formulerat med inte mindre än sju olika typer av goda bakterier, inklusive Bifidobacterium Animalis, Subsp.Lactis och Lactobacillus Acidophilus. Dessa bakterier har visat sig kunna bidra till en friskare magflora och förbättrad matsmältning.

Animigo Digestive Support står ut för sin balanserade och förbättrad formula. Produkten är tillverkad av naturliga ingredienser, vilket gör den idealisk för hundar i alla storlekar. Den har en naturlig smak av kyckling, vilket gör tabletterna särskilt tilltalande även för de mest kräsna hundarna.

En av de mest imponerande aspekterna av detta tillskott är att det innehåller sju miljarder CFU (Colony Forming Units) per tablett. Detta är en indikation på mängden levande bakterier i tillskottet, vilket bidrar till att stärka din hunds tarmflora.

3. Canikur tuggtablett för hund

Canikur tuggtablett för hund

På tredje plats kommer Canikur tuggtabletter. Dessa tuggtabletter är ett fodertillskott som är särskilt framtaget för att återställa tarmfunktionen vid akut, okomplicerad diarré. Detta gör dem särskilt användbara för hundar som drabbas av plötsliga magproblem.

Canikur kan användas ensamt, eller som komplement till medicinsk behandling rekommenderad av din veterinär. Den innehåller ämnen som bidrar till att skydda tarmväggen, samtidigt som de normaliserar avföringens konsistens och tarmens aktivitet.

Canikur tuggtabletter är verkligen något som kan vara bra att ha hemma för akuta situationer. Med deras snabba effekt på att lindra symptomen på akut diarré, är de ett utmärkt tillägg till din hunds hälsovårdsrutin. Ett pålitligt verktyg att ha till hands när din bästa vän behöver det som mest.

4. Svenska Djurapoteket Probiotika

Svenska Djurapoteket Probiotika

På fjärde plats kommer ett annat populärt alternativ bland hundägare, Svenska Djurapoteket Probiotika. Detta kosttillskott tillverkas i pulverform, vilket gör det enkelt att blanda med din hunds vanliga foder.

Svenska Djurapoteket Probiotika består av mjölksyrabakterier och kan hjälpa till att lindra flera olika typer av magbesvär. Det kan ges vid såväl diarré som förstoppning, vilket gör det till ett flexibelt tillskott. Det fungerar även bra när din hunds mage har påverkats av stressiga situationer eller antibiotikabehandlingar.

Kosttillskottet är också lätt att servera och dosera. Det blandas helt enkelt med maten en gång om dagen. Ett dosmått medföljer i förpackningen, vilket gör det ännu enklare att ge till din hund. Dessutom kan det ges till valpar, vilket gör det till ett bra alternativ för alla åldrar.

Även om detta tillskott är populärt bland många husdjursägare, föredrar jag personligen Purina Pro Plan Veterinary Diets Canine FortiFlora för mina hundar. Men det är fortfarande ett populärt probiotika bland många hundägare.

När ska du ge din hund probiotika?

Som hundägare är det viktigt att vara uppmärksam på din hunds hälsa. I mitt fall, med två hundar i hemmet, har jag funnit att probiotika spelar en stor roll för att upprätthålla deras mag- och tarmhälsa i gott skick.

När jag ser första tecknen på att deras avföring börjar bli lösare, brukar jag börja ge dem lite probiotika som en förebyggande åtgärd.

Detta beror på att om en hund börjar bli dålig i magen, händer det lätt att den andra också smittas och då kan de båda vara sjuka under en längre tid om de fortsätter smitta varandra. Men genom att agera proaktivt kan jag hjälpa till att begränsa effekten av dessa händelser.

Men det finns också flera andra scenarier där probiotika kan vara fördelaktigt för din hund:

  • Efter antibiotikabehandling: Antibiotika kan störa balansen i tarmfloran genom att döda både skadliga och fördelaktiga bakterier. Probiotika kan hjälpa till att återställa denna balans efter en sådan behandling.
  • Under stressiga perioder: När din hund upplever hög stress kan detta påverka deras tarmflora. Probiotika kan hjälpa till att stabilisera den och minska eventuella stressrelaterade matsmältningsproblem.
  • För valpar och äldre hundar: Båda dessa grupper kan dra nytta av probiotika. För valpar kan det stödja utvecklingen av deras tarmflora, medan det för äldre hundar kan bidra till att upprätthålla en sund tarmflora.

Hur länge ska hundar ta probiotika?

Hur länge din hund ska ta probiotika varierar och är beroende av flera faktorer, inklusive anledningen till att du började ge tillskottet till att börja med, hundens hälsotillstånd, och hur din hund reagerar på probiotikan.

Men om du använder probiotika som en förebyggande åtgärd eller för att hjälpa din hund återhämta sig efter en antibiotikakur, är det vanligtvis tillräckligt med en kortare dosering som varar några dagar.

Det bästa är dock att hålla ett vakande öga på din hunds avföring. Om avföringen börjar bli fastare och mer regelbunden, är det ofta ett tecken på att probiotika tillskottet gör sitt jobb och att det kanske är dags att sluta ge det.

För kroniska tillstånd, kan din veterinär rekommendera en längre kur, eller till och med en livslång användning av probiotika.

Finns det några biverkningar med probiotika?

Probiotika är generellt sett säkert för alla hundar, men som med alla kosttillskott eller mediciner kan det finnas potentiella biverkningar. Även om de är väldigt sällsynta för probiotika.

Ett exempel på en möjlig biverkning är tillfälliga magbesvär. När du först introducerar probiotika i din hunds kost kan vissa hundar uppleva gasbildning, uppblåsthet eller diarré.

Dessa symtom brukar däremot vara milda och övergående. Men om din hund upplever någon av dessa symtom i mer än ett par dagar, eller om symptomen är svåra, bör du sluta probiotikan och kontakta din veterinär.

I sällsynta fall kan överdriven användning av probiotika leda till en överväxt av bakterier i tunntarmen, även känd som små tarmbakterier överväxt (SIBO). SIBO kan resultera i symtom som uppblåsthet, diarré och viktnedgång.

Därför är det viktigt att alltid följa rekommenderad dosering när man ger sin hund probiotika.


Du kanske också gillar