Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

hundflytväst

Bästa flytvästen för hundar (Bäst i test)

Den bästa flytvästen för hundar är Ruffwear Float Coat. Det är en snygg flytväst som är perfekt för alla hundar som semestrar vid vattnet. Med en sådan här flytväst är din hund säker på en båttur eller nära vattnet.

Förutom Ruffwear Float Coat går vi också igenom fyra andra alternativ i denna artikel. Om du letar efter en flytväst till din hund kan du läsa vidare för att se våra bästa val.

Här hittar du flytvästen Ruffwear Float Coat.

När ska hunden ha en flytväst på sig?

Hundar bör bära flytväst när de åker båt eller är vid vattnet med dig. Flytvästarna ger extra flytkraft och stöd i vattnet och kan hjälpa till att hålla din hund säker om den råkar falla överbord.

Även om din hund kan simma så är det viktigt att hunden har flytväst precis som för människor. Hundar kan också bli trötta snabbt när de simmar, och en flytväst hjälper dem att hålla sig flytande om de skulle behöva vila.

Det är också viktigt att hunden har flytväst om den exempelvis faller överbord och råkar skada sig. En flytväst hjälper till att stödja deras vikt och hålla dem i säkerhet tills du kan komma till dem.

Hur väljer du rätt flytväst för din hund?

Det finns många olika typer och stilar av flytvästar för hundar. När du väljer en flytväst till din hund är det viktigt att ta hänsyn till deras bärkraft, storlek, komfort, färg och om det finns handtag eller inte.

Bärförmågan är den vikt som flytvästen kan bära, och det är viktigt att välja en som är lämplig för din hunds vikt så att flytvästen klarar av att bära din hund.

Storleken är också ett viktigt övervägande när du väljer en flytväst till din hund. Se till att mäta din hund och konsultera storlekstabellen innan du gör ett köp. Detta är viktigt så att hunden inte kan ta sig ur från flytvästen och att den sitter bra.

Du vill vara säker på att flytvästen inte är för stram eller för lös och att den inte gnider eller skaver på hundens hud. Detta relaterar också till komfort som också är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer en flytväst till din hund.

Färgen är också en viktig faktor för en del. Både för att du vill att din hund ska synas i vattnet och för att du kanske vill ha en snygg flytväst i en viss färg.

Om det finns handtag eller inte är en det är en fråga om personliga preferenser, men kan vara användbart om du behöver hjälpa din hund upp ur vattnet eller om du vill bära den.

Vissa flytvästar har också en D-ring som kan användas för att fästa ett koppel, vilket gör det lättare att hålla koll på din hund i vattnet.

hund simmar

Vilken är den bästa flytvästen för hundar?

Nedan går vi igenom 5 av de bästa flytvästarna för hundar som finns på marknaden.

1. Ruffwear Float Coat Flytväst för hundar

Ruffwear Float Coat är en snygg och funktionell flytväst för hundar. Den är tillverkad av slitstarka material och kommer i en ljus färg som kommer att synas bra i vattnet.

Flytvästen har också ett koppelfäste och reflekterande trim för att göra din hund mer synlig när det börjar bli mörkt.

Detta är en perfekt flytväst för dig och din hund som kommer semestra vid vattnet. Flytvästen låter hunden simma, och springa, fritt utan att inskränka rörelsefriheten.

Enda nackdelen med Ruffwear Float Coat är priset och den kostar hela 1 269 kr, vilket kan vara lite för mycket. Om du tycker detta är rekommenderar vi istället Hurtta Outdoors Life Savior istället.

Här hittar du flytvästen Ruffwear Float Coat.

2. Hurtta Outdoors Life Savior Hundflytväst

Hurtta Outdoors Flytväst passar utmärkt för simträning, rehabilitering, vattenräddning, båtliv och jakt. Flytvästen har bra passform och finns i fem olika storlekar för att passa alla hundar från 0-5kg till 40-80kg.

Det är en snygg flytväst med låg vikt vilket gör att hunden kan röra sig bra både i vatten och på land.

Flytvästarnas flytförmåga har även testats av experter på Arbetshälsoinstitutet i Finland och flytvästen uppfyller samma säkerhetsstandard som krävs för människors flytvästar, vilket garanterar flytvästens kvalité.

Jämfört med Ruffwear Float Coat är denna flytvästen också mycket billigare och kostar endast runt 500 kronor.

Här hittar du flytvästen från Hurtta.

3. Ezydog Flytväst

Denna flytvästen har genomgått omfattande tester för att ge hunden den mest ergonomiska och åtsittande passformen som möjligt.

Flytvästen har också ett unikt Ultra-Buoyancy-skumgummi som är strategiskt placerat runt omkring västen för att hålla hunden i en naturlig simposition hela tiden.

Hunden kan också röra sig fritt med naturliga rörelser med flytvästen och den kan sättas på och tas av snabbt och enkelt.

Det finns även handtag för enkel bäring, reflekterande band för bra synlighet i mörker samt ett koppelfäste.

Ezydog Flytväst kostar runt 400-700 kronor beroende på hur stor flytväst som du behöver. En större flytväst som passar för större hundar kostar mer.

Här hittar du flytvästen från Ezydog.

4. Rukka Safety Flytväst

Rukka är kända för deras höga kvalité för olika hundprodukter och det gäller även för deras flytvästar.

Rukka Safety Flytväst med neopren är designade för att hålla hundarna flytande och varma i vattnet samtidigt som de har fri rörelse.

Rukka Safety Flytväst finns i olika storlekar frånX S till XL och är utrustade med en justerbar stropp under magen och på sidorna. Flytvästen har även handtag för enkel bäring, reflexband samt ett koppelfäste.

Priset på Rukka Safety ligger på runt 400-500 kronor och är en av de billigare flytvästarna på den här listan.

Här hittar du flytvästen Rukka Safety.

5. Kurgo Hundflytväst Surf N Turf

Kurgo Surf N Turf är en stilren och funktionell flytväst från Kurgo. Flytvästen har en unik design som gör att den kan användas både på land och i vatten.

Det som gör denna denna västen lite unik är att flytmaterialet i denna väst går att ta bort, vilket kan göra det till endast en synbar väst som syns bra i naturen.

Det finns två handtag på flytvästen som gör att du enkelt kan ta tag i din hund när du lastar eller lossar en båt eller brygga.

Kurgo Surf N Turf har även två D-ringar, den ena för att sätta ett koppel, den andra som en kapsylöppnare vilket gör denna flytvästen lite unik.

Priset på denna flytvästen ligger också på omkring 500 kronor, vilket är ett bra pris för den här kvaliteten.

Här hittar du flytvästen från Kurgo.

Vanliga frågor kring hundflytvästar

Nedan går vi igenom några andra vanliga frågor kringhundflytvästar som många vanligtvis brukar ha när de funderar på att köpa en hundflytväst.

Hur fungerar hundflytvästar?

Hundflytvästar är flytvästar som är avsedd för hundar och har olika funktioner såsom att hålla din hund flytande, synlig i mörker eller bistå i rehabilitering.

Varför ska jag köpa en flytväst till min hund?

Om du ofta tar din hund med på båt eller åker utmed kusten så kan det vara bra att ha en flytväst. Det är inte alla hundar som kan simma och då är flytvästen ett bra sätt att förhindra att din hund drunknar.

Flytvästar kan också göra det enklare och smidigare för digatt bära och hantera din hund när du är på vatten.

Hur sätter jag på flytvästen på min hund?

De flesta hundflytvästar är enkla att sätta på och ta av genom att de har spännen fram till bröstet och remmar under buken.

När man ska sätta på flytvästen spänner man upp alla remmar och placerar flytvästen på hundens rygg. Därefter kan man spänna remmarna så att de sitter lagom tajt på hundens kropp.

Är det lag på att ha hundflytväst på sjön?

Det finns inget lag som säger att man måste ha hundflytväst på sin hund när man är ute och seglar. Men det gör det enklare för både dig och din hund om du har flytvästen på när man är ute på sjön om olyckan skulle vara framme.

Bör jag prova flytvästen på min hund först?

Det är alltid bra att prova flytvästen på din hund på land innan du använder den första gångne ute på sjön. På så sätt kan du vara säker på att flytvästen passar din hund bra och är bekväm och inte kommer att skapa några problem.

Det finns även vissa modeller som gör det möjligt att justera storleken på remmarna. Då kan du prova flytvästen på din hund först och sedan justera storleken på remmarna så att de sitter lagom tight.

Ska jag använda flytväst även om min hund kan simma?

Även om din hund är en duktig simmare och älskar vattnet så är det bra om den bär en hundflytväst om olyckan skulle vara framme. Alla hundar kommer kunna dra nytta av det extra stöd som flytvästen ger.

Många hundflytvästar har också handtag på ryggen som gör det enkelt att bära upp din hund i båten om den skulle råka trilla i vilket är en stor fördel.