Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa reflexvästen för hund (Bäst i test)

När det är mörkare ute och du vill att din hund ska vara mer synlig, är en reflexväst det bästa alternativet. En bra reflexväst gör din hund mer synlig för bilar och fotgängare, samtidigt som den håller hunden varm i kallare väder.

Vi har gått igenom flera olika reflexvästar för hundar och funnit de 4 som vi anser är de bästa på marknaden. Bland de testade reflexvästarna ansåg vi att Trixie Reflexväst var det bästa valet.

Varför borde din hund ha en reflexväst?

Det finns flera anledningar till varför du vill att din hund ska ha en reflexväst. Om du bor i ett område med mycket biltrafik gör en reflexväst din hund mer synlig för bilister och hjälper till att undvika olyckor.

Om du tar med din hund på promenader på kvällen eller tidigt på morgonen i skogen kan en reflekterande väst också bidra till att du ser din hund bättre om du skulle ha den lös.

Tillsist så kan en reflexväst också hjälpa till att hålla hunden varm i kallare väder. Flera reflekterande västar är tillverkade av isolerande material som hjälper till att hålla hunden varm.

Vad man ska leta efter i en bra reflexväst?

När du väljer en reflexväst till din hund finns det flera saker du bör tänka på. För det första måste du se till att västen är synlig från alla vinklar. En bra reflexväst har reflekterande remsor på framsidan, baksidan och sidorna.

För det andra måste du se till att västen passar din hund ordentligt. Västen ska sitta bra men inte för hårt. Den ska också vara justerbar så att du kan få en bra passar.

Reflexvästen behöver också vara bekväm för din hund att bära. Västen får inte vara för skrymmande eller tung. Den ska också vara tillverkad av andningsbara material så att din hund inte blir för varm.

Det behöver också vara en bra och godkänd reflekterande reflexväst. Detta innebär vanligtvis att den syns på upp till 125 meters avstånd. Om reflexvästen skulle vara dålig om hund syns först på 30 meter ökar nämligen risken för en olycka markant.

Det sista du måste tänka på är priset. Reflekterande västar för hundar kan variera en hel del i pris från cirka 50 kronor till några hundra kronor. Det är viktigt att hitta en väst som är prisvärd men också av god kvalitet.

Vilka är de bästa reflexvästarna för hundar?

Nedan går vi igenom några av de reflexvästar som vi anser är de bästa på marknaden.

1. Trixie reflexväst

Trixie reflexväst är vårt bästa val när det gäller reflexvästar för hundar. Det här är en väst som syns tydligt från alla vinklar och som dessutom har ett fint sidoprint på ett tasstryck som gör västen mer lekfull.

Västen är tillverkad av slitstark polyester som är lätt att rengöra, vilket gör att den håller länge i regn och oväder.

Denna reflexvästen syns också bra på långt håll, den är billig och kostar endast omkring 50-70 kronor och är dessutom justerbar så att den passar alla hundar.

Här hittar du Trixie reflexväst.

2. Feel Active Reflective Reflexväst

Feel Active Reflective Reflexväst är ett annat bra alternativ. Den är justerbar med kardborreband både kring bröstet och halsen, vilket gör att den passar för de flesta kroppstyper.

Det är en orange reflexväst som passar perfekt på promenader i mörkret. Den starka färgen gör att du lätt kan se din hund på lägre avstånd.

Reflexvästen är också vändbar vilket gör att du får två västar i en. På ena sidan är hundvästen helt och hållet i reflekterande material, och på andra sidan är den orange med reflexkanter.

Här hittar du Feel Active Reflective Reflexväst.

3. RUKKA FLAP SÄKERHETSVÄST

Rukka är ett välkänt märke bland hundprodukter som är kända för sin höga kvalité, och det gäller också för denna premium reflexvästen. Rukka Flap är en reflekterande och vattentät säkerhetsväst som har flera praktiska egenskaper.

  • Vattentät
  • Justerbar i midja och krage
  • Elastiska remmar
  • Stark neonfärg

Den väderbeständiga reflexvästen med hög synlighet och stora reflektionsytor är tillverkad av vattentätt tyg för de mörka kvällarna.

Västen har justerbara elastiska band runt midjan och framtill för att hålla den på plats. Den har en ljus neonfärg och många reflekterande limnjen, vilket gör den idealisk för höstens och vinterns nattliga promenader under skymningshimlen.

Detta är en mycket bra reflexväst men enda nackdelen är priset och denna reflexvästen kostar 199 kronor.

Du hittar reflexvästen här.

4. Dogman Rex Reflexväst

Dogman Rex Reflexväst passar lika bra på kvällspromenaden som när du är ute och jagar med din hund. Västen ser till att öka synligheten i mörkret, och tack vare dess neongula färg så syns din hund bra i skogen även när det är ljust ute.

Tyget är vattenavvisande och slitstarkt vilket gör at tden håller länge. Reflexvästen kostar 159 kronor, vilket gör den till en av de dyrare på marknaden.

Dogman Rex Reflexväst Gul finns i många olika storlekar och är lätt att justera efter just din hunds kroppstyp. Hundvästen är utrustad med ställbara och stretchiga band både framme vid bringan och runt bröstkorgen.

Här hittar du Dogman Rex Reflexväst.

Andra vanliga frågor om reflexvästar för hundar

Nedan går vi igenom några av de vanligaste frågorna kring reflexvästar för hundar.

Hur ska en reflexväst för hundar sitta?

En reflexväst för hundar ska sitta bekvämt och löst, men inte så att den är för lös eller faller av.

Reflexvästen ska vara tillräckligt tajt så att den syns bra när du går med din hund i mörkret, men inte så att den är obekväm eller hindrar din hunds rörelsefrihet.

Vilken storlek på reflexväst ska jag välja till min hund?

Alla reflexvästar brukar vanligtvis ha en storleksguide som är enkel att följa när du ska köpa en reflexväst till din hund.

Det är dock viktigt att du mäter din hunds midja och längd först, så att du är helt säker på att du köper rätt storlek.

Många reflexvästar har också justerbara spännen, vilket gör att du kan anpassa storleken på västen efter just din hunds behov.

Kan man tvätta en reflexväst?

Ja, det är ofta möjligt att tvätta en reflexväst i 30-40 grader i tvättmaskin.

Det är dock inte alltid att rekommenderat eftersom vissa tyger och material kan tappa sin reflekterande egenskap när de tvättas. Därför är det oftast bättre att tvätta reflexvästen för hand om du vill att den ska bli ren.

Vad kostar en reflexväst för hundar?

Priset på en reflexväst varierar beroende på märke, storlek och kvalitet. Generellt sett så brukaren reflexväst för hundar kostar mellan 100-200 kronor.

Det finns dock både billigare och dyrare varianter på marknaden, så det är bara att välja den reflexvästen som passar just din budget.