Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa klövjeväskan för hund (Bäst i test)

Klövjeväskor är utmärkta för både träning och längre utflykter med hunden. De är bekväma för din hund att bära, och ger dig ytterligare plats för packningen om du och din hund exempelvis ska ut på en lite längre vandring.

I denna artikeln går vi igenom flera olika klövjeväskor och ger dig tips på vad du ska tänka på för att hitta en bra klövjeväska för hund.

Vilken är den bästa klövjeväskan för hundar?

När man väljer en klövjeväskadet finns några saker som du bör tänka på såsom storleken på väskan, vilket typ av tyg väskan är och hur många fack väskan har.

Nedan går vi igenom några av de allra bästa klövjeväskorna för hundar.

1. Ruffwear Approach

Ruffwear Approach är en praktisk klövjeväskan som låter din hund bära sin egen packning när ni är ute och vandrar.

Klövjeväskan Approach har två rymliga fack som kan rymma ungefär 2 liter vatten, hundskål, avfallspåsar och allt annat som din hund behöver. Klövjeväskan har även en integrerad sele som går att justera på fem olika ställen för att skapa optimal passform.

Det som vi framförallt gillar med denna klövjeväskan är att den har många olika fack och är rätt stor vilket gör den perfekt för längre vandringar.

Här hittar du Ruffwear Approach hos Vetzoo.

2. Hurtta Trail Pack

Hurtta Trail Pack är en av dom bästa billigare klövjeväskorna på marknaden till ett pris på ungefär 900 kronor. Denna klövjeväskan sitter bra på hunden och fördelar vikten korrekt.

Den är designad så att tyngden av de saker som är packade i väskorna fördelas på rätt sätt på hundens manke. Inuti väskorna finns gummiband som du kan fästa sakerna i.

Klövjeväskan är också väldigt smidig att ta av vid behov och selen har en bra passform vilket ger bättre komfort i användningen.

Här hittar du Hurtta Trail Pack.

3. RuffWear Palisades

Ruffwear Palisades är en av de dyrare och mest högkvalitativa klövjeväskorna på marknaden. Denna klövjeväskan har blivit förbättrad efter kunders feedback från deras tidigare version.

Det innebär innebär att den är mer andningsbar och ännu mer flexibel med ett förbättrat skumfoder, viktbesparingar och förbättrad färghållbarhet med nya material.

Klövjeväskan har flera bra funktioner som avtagbara sadelväskor, två hopfällbara hydreringsblåsor och ett kompressionssystem med tvärlast. Klövjeväskan har dessutom en integrerad sele som går att justera på fem olika ställen för att skapa optimal passform.

Här hittar du RuffWear Palisades hos Vetzoo.

4. RuffWear Singletrak Vätskeryggsäck

RuffWear Singletrak är en enkel klövjeväskan som är perfekt för dagsutflykter. Väskan har en liten profil och alla din hunds nödvändigheter för nästa äventyr.

Singletrak Pack från RuffWear är idealisk för högintensiva aktiviteter, särskilt i varmt väder på grund av sin lilla profil.

Den inbyggda selen och fem justeringspunkter för en optimal passform, vilket gör Singletrak till ett bekvämt val för hunden när den bär sitt eget vatten för långa dagar i vandringsleden.

Här hittar du RuffWear Singletrak hos Vetzoo.

Vilka fördelar finns det med en klövjeväska?

Det finns flera fördelar med att ha en klövjeväska till din hund. Den mest uppenbara fördelen är att din hund kan bära sina egna förnödenheter när den är ute på en vandring, vilket kan vara till hjälp om du själv bär på mycket utrustning.

En annan stor fördel är att den kan hjälpa till att träna din hund. När din hund bär vikten på ryggen kommer din hund också att träna sin fysik. Detta kan vara till hjälp om du vill förbereda din hund för längre vandringar eller eller någon annan fysisk aktivitet.

En annan fördel är att det också blir mindre packning för dig själv att bära vilket kan göra din egen vandringen mer behaglig.

Det finns alltså en hel del fördelar med att ha en klövjeväska, och speciellt på längre vandringar.

Vad ska man tänka på när man använder en klövjeväska?

Det finns några saker som du bör tänka på när du använder en klövjeväska för första gången.

Du bör börja med att låta din hund vänja sig vid väskan innan du fyller den med något tungt. Låt din hund känna hur det känns med väskan på, och lägg sedan några mindre saker i för att se hur din hund reagerar.

När du börjar använda väskan för att faktiskt bära något i, så se till att du inte packar den för full. Utan öka med viktigt eftersom så att det inte blir för tungt för hunden.

En hund klarar vanligtvis som maximalt att bära omkring 20% av sin totala kroppsvikt. Om din hund exempelvis väger 20kg bör du inte låta din hund bära mer än 4 kg.

Det är också viktigt att fördela vikten jämnt i de två facken på väskan. Det gör det bättre för hunden och minskar risken för skador på grund av obalans på packningen.

Andra vanliga frågor om klövjeväskor för hund

Nedan går vi igenom några andra vanliga frågor om klövjeväskor för hund.

Hur stora är klövjeväskorna för hundar?

Det finns många olika storlekar på klövjeväskorna och de kan rymma upp till 25 liter. Storleken på din väska som du kan använda kommer däremot bero på storleken på din hund.

Det är även viktigt att inte skaffa en för stor väska eftersom det då blir svårare för hunden att gå med dem, och det kan även öka risken för skador. Detta gäller extra mycket om du skulle ha en mindre eller medelstor hund.

Vad kostar en vanlig klövjeväska för hund?

En vanlig klövjeväska i bra kvalité kostar typiskt mellan 1000 och 1500 kronor. Det finns dock en del billigare och dyrare modeller på marknaden, och det är väl värt att titta på alternativ innan du bestämmer dig för en modell.

Det finns många olika typer av klövjeväskor för hundar som har olika egenskaper och funktioner vilket kommer att påverka priset.

Kan man tvätta klövjeväskor för hundar?

Ja, det går ofta att tvätta en klövjeväska för hundar. Vanligtvis kan de fintvättas i tvättmaskinen eller tvättas för hand.

Det är dock viktigt att du kollar först vad som står i tvättanvisningarna på din väska, eftersom det också finns material som inte tål maskintvätt.