Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa selen för hund (Bäst i test)

Det finns finns flera fördelar med att använda sele. Det ger dig större kontroll över din hund, särskilt om du befinner dig i ett skogsområde där din hund lättare kan frigöra sig från ett halsband.

En sele kan också minska risken för nackskador. Detta gäller särskilt vid kraftiga drag och ryck när hunden bär halsband.

I denna artikeln kommer vi gå igenom några av de bästa hundselarna för små, medelstora och stora hundar.

Vilken är den bästa hundselen för små hundar?

En bra hundsele som passar bra för mindre hundar är Hurtta Casual Y-sele. Det är en vadderad och robust Y-formad hundsele som är perfekt för dagliga promenader och aktiviteter. Selen är lätt att sätta på och bekväm att bära.

Här hittar du Hurtta Casual Y-sele.

Bröstmåttet kan enkelt justeras för att passa din hund, och det finns i flera olika storlekar. Neoprenvadderingen gör produkten bekväm att bära för din hund och effektiva 3M-reflexer så att din hund dessutom syns i mörkret.

Denna hundselen är också rätt så billig och kostar endast 259 kronor. För det priset får du en välgjord, bekväm och säker sele som är perfekt för små hundar.

Om du vill ha ytterligare ett alternativ så kan jag även rekommendera JULIUS-K9, som är en annan sele som lämpar sig bra för mindre hundar.

Julius-selarna har länge varit en favorit bland militär, polis och väktare. På senare år har fler och fler privatpersoner upptäckt fördelarna med selarna. Det finns storlekar som också lämpar sig väldigt bra för mindre hundar.

För selen JULIUS-K9 lämpar sig storleken Baby 1 eller 2 för hundraser såsom Chihuahua, Mops, Dvärgpudel, Russkiy toy, Shih Tzu.

Vilken är den bästa hundselen för medelstora hundar?

En av de populäraste hundselarna för medelstora hundar såsom Labrador, eller Border Collie är hundselen Hurtta Y-sele Vadderad. Denna selen kostar vanligtvis omkring 250 kronor.

Selen är tillverkad av starka och hållbara material, men är ändå bekväm för din hund att bära. Denna Y-sele från Hurtta passar utmärkt för promenader och aktiviteter med alla typer av hundar, men den är särskilt lämplig för hundar med rygg- och nackproblem.

Y-selen kan lätt tas på och av tack vare snabbspännet. Storleken på selen kan justeras så att den passar alltid perfekt.

Här hittar du Hurtta Y-sele Vadderad.

Vilken är den bästa hundselen för stora hundar?

Även för stora hundar lämpar sig Hurtta Y-sele Vadderad väldigt bra. Denna selen är bekväm och vadderad och tillverkad av starka och hållbara material.

Selen finns i flera storlekar, så du kan alltid hitta rätt storlek för din hund så att den är tillräckligt stor och sitter bra.

Den här selen är också bra för hundar med rygg- och nackproblem eftersom den avlastar dessa områden.

Ett annat bra alternativ för större hundar är Julius-K9. Den här selen är också bekväm, vadderad och tillverkad av starka material. Julius-K9 finns i många olika storlekar, så du kan alltid hitta den perfekta storleken för din hund.

Vad ska man tänka på när man väljer sele?

Det finns flera olika typer av selar som lämpar sig bra åt olika aktiviteter såsom Y-sele, H-sele, standardsele och antidragsele.

Y-selen är den vanligaste typen av sele och lämpar sig vardagliga aktiviteter såsom promenader och löpning. Den är en ergonomisk och allsidig sele som avlastar nacken och den kommer passa bäst för de allra flesta hundarna.

H-selen är speciellt utformad för hundar som drar i kopplet. Den här typen av sele belastar hundens nacke och rygg mindre. Denna selen passar väldigt bra för valpar som växer mycket eller har en känslig nacke.

Standardselen är en bra allround-sele som kan användas för olika aktiviteter. Den är bekväm och lätt att ta på och av. En variant av standardselen är Julius K9.

Antidragsele lämpar sig bäst för att träna bort problemet med att hunden drar i kopplet. Detta beror på att hunden inte dra med samma kraft när kopplet fästs vid bröstet i stället för vid ryggen kan. Selen ska sitta tätt på kroppen för att undvika felaktig belastning och det är därför viktigt att hitta rätt storlek.

Varför ska man använda hundsele?

Det finns flera anledningar till varför du vill använda en hundsele. En hundsele kan vara mycket användbar om din hund drar i kopplet, är svår att kontrollera eller har rygg- eller nackproblem.

En hundsele kan också vara ett bra alternativ till ett halsband för små hundar som lätt glider ur sina halsband.

En sele lämpar sig även för valpar eller hundar som växer eftersom deras nacke tenderar att var känsligare och därför lättare kan skadas av ett halsband.

En sele kan också vara ett bättre val om du springer med din hund eftersom löpturen ibland kan leda till kraftiga drag om hunden exempelvis stannar plöstligt.